Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Καλή προπόνηση.

Το διαβάζεις κάθε φορά που μπάινεις στο blog. Πάνω πάνω με μεγάλα γράμματα. Είναι το logo του σωματείου μας. Και όμως, νοιώθω ότι χρειάζεται να πώ κάτι παραπάνω.

Στον αθλητισμό πολλοί αθλητές εξασκούνται ατελείωτες ώρες, για μήνες, χωρίς καμμία ή ελάχιστη βελτίωση.
Γιατί ?
Γιατί είναι στον αυτόματο πιλότο. Ξεχασμένοι !!!

Οι περισσότεροι όταν κάνουν προπόνηση εστιάζουν την προσοχή τους μόνο σε αυτά που ξέρουν και που μπορούν να κάνουν εύκολα. Τα στανταράκια. Τα υπόλοιπα τα προσπερνάνε, τα αποφεύγουν ή δεν ασχολούνται όσο πρέπει. Οι έρευνες όμως στην αθλητική επιστήμη δείχνουν ότι για να γίνεις κορυφαίος στο άθλημά σου, πρέπει να εξασκείσαι ΚΑΙ σε αυτά που δεν μπορείς να κάνεις τόσο καλά ή δεν μπορείς να κάνεις καθόλου ή δεν νοιώθεις άνετα κάνοντας τα. Να προπονήθείς στα αδύνατα σημεία σου.

Ποιά είναι αυτά ?
Αυτά που αναλύουμε σε ΚΑΘΕ προπόνηση, αυτά που τα έχεις ακούσει τόσες φορές που σχεδόν δεν τα ακούς πια. Τα " ξέρεις".

Πέρα λοιπόν από ποσότητα προπόνησης χρειάζεσαι και ποιότητα στην προπόνηση, προπόνηση με στόχο, με λόγο, με αιτία και αποτέλεσμα, με ένταση, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΣ.

Προπόνηση στο σώμα ΚΑΙ στο μυαλό, προπόνηση με δύναμη ΚΑΙ ψυχή.

Σε κάθε δευτερόλεπτό, κάθε λεπτό της κάθε ώρας προπόνησης πρέπει να έχεις στόχο να βελτιώσεις σώμα και μυαλό, πέρα από αυτό που αναγνωρίζεις σαν "όριο". Να φεύγεις από την προπόνηση "άλλος άνθρωπος". Μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Ρίχνωντας απλώς βέλη χωρίς να νοιάζεσαι και χωρίς να είσαι συγκεντρωμένη, δεν γίνεσαι καλύτερη. Και σίγουρα δεν θα σε πάει πιο " μακριά" από εκεί που βρίσκεσαι τώρα...






Goals are only useful
if you have discipline behind them.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου