Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Συνέχισε...





Ο Tanzan και ο Ekido (δύο μοναχοί) ταξίδευαν μαζί, μέχρι που συνάντησαν μια νέα, όμορφη κοπέλα να περιμένει δίπλα στην όχθη ενός ποταμού.

"Έλα!" είπε ο Tanzan αμέσως με ευγένεια, απλώνοντας τα χέρια του.

Η κοπέλα δέχτηκε, και ο Tanzan την πήρε στην αγκαλιά του και τη μετέφερε στην άλλη όχθη χωρίς εκείνη να βραχεί, όπου την ακούμπησε στο έδαφος.

Η κοπέλα τον ευχαρίστησε και συνέχισε το δρόμο της, ενώ οι μοναχοί το δικό τους.


Σε όλο αυτό το διάστημα, ο Ekido ήταν αμίλητος. Απλώς συνόδευε το φίλο του, χωρίς να κάνει κανένα σχόλιο, παρ'όλο που φαινόταν ότι κάτι τον ενοχλούσε.

Στο τέλος, καθώς πλησίαζαν το Ναό όπου θα διανυκτέρευαν, δεν άντεξε και είπε:
"Είμαστε μοναχοί. Δεν είναι σωστό να πλησιάζουμε, πόσο μάλλον να αγγίζουμε, γυναίκες. Ειδικά όταν πρόκειται για νεαρές και όμορφες κοπέλες όπως εκείνη που συναντήσαμε σήμερα. Είναι επικίνδυνο για τον όρκο μας."

Και τότε ο Tanzan απάντησε:

"Εγώ άφησα την κοπέλα στην όχθη. Εσύ την κουβαλάς ακόμα?"


5 σχόλια:

  1. Kαθε φορα πηγαινω στη γραμμη βολης κουβαλοντας ενα σακο γεματο με:
    τις διδασκαλιες του προπονητη...
    τις κουβεντες των συναθλητων...
    τα υπονοουμενα του αντιπαλου...
    τα απειρα προσωπικα προβληματα...
    τις προσδοκιες/απαιτησεις βελτιωσης...
    το φαντασμα της αποτυχιας που υπονομευει την ευθραυστη αυτοπεποιθηση μου...
    ...και χιλιους ακομη οδυνηρους ψυχαναγκασμους.
    Και πρεπει να τα αγνοησω ολλα αυτα και να ριχνω σαν να μην τρεχει τιποτα!

    Οταν πριν δυο χρονια στην Πατρα κατερρευσα 3 εξαδες πριν το τελος υπο το βαρος ενος πολυ υψηλου για τα δεδομενα μου σκορ,μου απαντησες οτι απλα δεν εχω ακομη μαθει να ριχνω υπο πιεση.

    Πιστευω πως δεν θα απαλλαγω ποτε απο το σακο με τα προβληματα.
    Οποτε μια λυση απομενει...
    Να μαθω να ριχνω χωρις να με ενοχλει.
    Σε τελικη αναλυση ολα ειναι θεμα εκπαιδευσης.
    Ο σακος θα ειναι παντα εκει, αλλα θα ειναι σαν να μην τον κουβαλαω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα! θεωρω οτι θεματα εχουμε ολοι, αλλοι λιγοτερα αλλοι περισσοτερα αυτη ειναι η ζωη αλλωστε.Εγω θα μεινω στο βημα βημα γινομαι καλυτερη κατόπιν προσπαθειας συνηδειτής και προς την σωστη κατευθυνση. Μου πηρε καιρο να το συνηδειτοποιησω βεβαια γιατι αλλο το ξερω και αλλο το κανω.Ξερω τι πρεπει να κανω και να αναπτυξω θεωριες....., δυστυχως ( αυτο με εφαγε) αλλα τωρα μπαινω στην ουσια του εδω και τωρα ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ αφηνοντας καθε φορα και κατι εξω απο το σακουλι μεχρι να ελαφρυνει πολυ.Σιγουρα ο πιο κερδισμενος θα ειναι αυτος που καταφερνει να τα αφηνει ολα πισω.Γινεται; Σιγουρα το ταξιδι ειναι συναρπαστικο!!!!!!!Συνταξιδιωτες και καπετανιε θα τα λεμε..... γουσταρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρόλο που ο καθενας στην γραμη βολης ειναι σαν τον Ekido (με την δικη του κοπελα στο μυαλο)...ειναι πολυ δυσκολο να γινει σαν τον Tanzan...αν το καταφερει ομως,θα ειναι ο μαγας του παιχνιδιου......;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με το που,εν τη αφελεια του,ξεστομησε την φραση του,πριν ακομα οι λεξεις ακουμπησουν το πατωμα, τεσσερεις σηκωθηκαν να τον φανε ζωντανο!
    Η ομοψυχια ειναι η μεγαλη δυναμη αυτου του συλλογου!

    ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΘΙΞΕΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΜΑΣ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα ήθελα με αφορμή τη σημερινή μας κουβέντα να ξεκαθαρίσω κάποια θέματα λειτουργίας του συλλόγου τα οποία, κακώς ίσως, θεωρούσα ότι είναι ξεκάθαρα σε όλους.

    Ο σύλλογος μας έχει ένα 7 μελές διοικητικό συμβούλιο το οποίο συντονίζει και παίρνει αποφάσεις για όλα τα διοικητικά και οικονομικά θέματα. Όλα τα στοιχεία που αφορούν την παραπάνω διαχείρηση είναι στην διάθεση οποιουδήποτε μέλους του ΔΣ καθώς και οποιουδήποτε εξωτερικού οργάνου που έχει από τον νόμο την αρμοδιότητα να ελέγξει το σωματείο μας.

    Οι αθλητές του σωματείου έχουν την υποχρέωση να πληρώνουν την μηνιαία συνδρομή τους η οποία αφορά 1.τη δυνατότητα να προπονηθούν στους χώρους που βρίσκονται ανάλογα με την εποχή στη διάθεση του σωματείου
    2. την προπόνησή τους από τον προπονητή μας Απόστολο Νάνο.

    Έχουν την υποχρέωση να καλύψουν οποιαδήποτε άλλα έξοδα κρίνεται απαραίτητο για την συμμετοχή τους σε αγώνες όπως η ταυτότητα τους, τα απαραίτητα ρούχα για την ομοιόμορφη εμφάνιση της ομάδας που είναι υποχρεωτική από την ομοσπονδία καθώς και οποιαδήποτε άλλη έκτακτη ανάγκη προκύψει με γνώμονα πάντα την διευκόλυνση και τη σωστή προετοιμασία των αθλητών.

    Ο τρόπος διαχείρησης και ειδικά τα οικονομικά του σωματείου είναι ένα θέμα που δεν αφορά τους αθλητές αλλά μόνο την διοίκηση του σωματείου με τον ίδιο τρόπο που όταν π.χ. πηγαίνουμε το παιδί μας να μάθει Αγγλικά και πληρώνουμε τα μηνιαία δίδακτρά μας δεν μας αφορά η οικονομική διαχείρηση της επιχείρησης δηλαδή ο τρόπος που διαχειρίζεται τα χρήματα που εισπράτει παρά μόνο να ικανοποιεί τις απαιτήσεις μας για την σωστή εκπαίδευση του παιδιού μας.

    Σήμερα ήταν και η τελευταία φορά που έγινε ανοιχτή συζήτηση για την διαχείρηση των συνδρομών μια και είναι ένα θέμα που δεν αφορά τους αθλητές.

    Το ΔΣ πιστεύει ότι αυτός είναι ο πιο σωστός τρόπος χειρισμού ώστε οι αθλητές μας να μπορούν να ασχοληθούν με την προπόνησή τους, πολυτέλεια που οι περισσότεροι από μας δεν είχαμε ΠΟΤΕ.

    Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι το σωματείο μας προσφέρει στους αθλητές του πολύ περισσότερα από όσα θα περίμενε κάποιος λαμβάνοντας υπ' όψιν τα χρόνια λειτουργίας του και τις οικονομικές του δυνατότητες, γεγονός που οφείλεται στον προσωπικό χρόνο και τα χρήματα που ξοδεύουν αυτοί που επωμίστηκαν τα διοικητικά και που σίγουρα δεν το έκαναν από επιλογή αλλά από ανάγκη και τους χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

    Το πιο σημαντικό που έχουμε πετύχει είναι ότι έχουμε ένα πολύ καλό κλίμα και ένα δέσιμο σαν ομάδα που θα το προστατέψουμε με κάθε τρόπο.

    Για οποιαδήποτε διευκρίνηση είμαι πάντα στη
    διάθεσή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή