Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Respect.


Είναι μια από τις φορές που η θέση στο βάθρο δεν έχει καμία σημασία. Και υπάρχουν κάποια μετάλλια τρίτης θέσης που αξίζουν όσο δέκα χρυσά. Το προχθεσινό είναι ένα από αυτά.

Η Ξένια με την πρώτη μόλις συμμετοχή της σε αγώνα γυναικών Α΄ κατηγορίας κατάφερε πολλά, με πιο σημαντικό την  επιλογή της στη Μεσογειακή Ομάδα Τοξοβολίας 2013 που ανακοινώθηκε σήμερα επίσημα από την ΕΦΟΤ.
 
Όχι δεν είναι έκπληξη για αυτούς που την ξέρουν και προπονούνται μαζί της εδώ και αρκετά χρόνια.
Ναι είναι η μικρότερη σε ηλικία Ελληνίδα αθλήτρια τοξοβολίας που θα λάβει μέρος σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα-γιορτή.

Ότι και να γράψω είναι λίγο.Ο αθλητισμός είναι χαρά, είναι περιπέτεια, είναι εξερεύνηση, είναι ευκαιρία να ζήσεις τη ζωή σου στο μέγιστο.

Καλό δρόμο Ξένια μου στα γήπεδα αγώνων τοξοβολίας όλου του κόσμου.  Να είσαι σίγουρη ότι όλη η προσπάθεια σου θα αποδώσει.







































Go as far as you can see,
and when you get there 
you will see further.



Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Enjoy the game part 5.


Μικροί σε ηλικία, μεγάλοι σε καρδιά.



Μπράβο Ευθύμη.

Μπράβο Λήδα.

Μπράβο Ανίτα.

Μπράβο Ξένια.











Above all, life should be fun.




Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Rebound.


Το έχουμε πεί πολλές φορές : Ζωή είναι να πέφτεις κάτω έξι φορές και να σηκώνεσαι επτά.

Ακούγεται ωραίο, έχουμε την βεβαιότητα ότι το καταλάβαμε, νοιώθουμε ωραία όταν το σκεφτόμαστε, αλλά... 

Πάμε ?

Φαντάσου λοιπόν μια προπόνηση που λίγο η διάθεση, λίγο η κούραση, λίγο η καθημερινότητα, λίγο η έλειψη συγκεντρωσης και αποφασιστικότητας, λίγο το περιβάλλον, λίγο που δεν μας βγάινουν τα σχέδια και λίγο ο προπονητής που ζητάει το κάτι παραπάνω και ... φσσσσσσσσσσσσ. Ξεφουσκώσαμε, πέσαμε κάτω. Ο κριτής μέσα στο μυαλό μας φωνάζει: Και τώρα τι κάνω ? 

Προτεραιότητα 1.   Τώρα.
Προτεραιότητα 2.   Τι ?
Προτεραιότητα 3.   Κάνω.

Μείνε στο τώρα, βρές την λύση, εφάρμοσέ την.

Μην κουβαλήσεις τίποτα έξω από το γήπεδο προπόνησης, ξέχασε τώρα οτιδήποτε σου την έσπασε. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτά που έγιναν και το να τα σκέφτεσαι συνέχεια το κάνει χειρότερο. Είναι εύκολο γιατί είναι στο χέρι σου. Εσύ αποφασίζεις, αποφάσισε να ξεχάσεις. Μάθε να ξεχνάς. Στον αθλητισμό μόνο οι θεατές ασχολούνται με το παρελθόν, το μυαλό του αθλητή είναι στο τώρα της προσπάθειας και μόλις τελειώσει η προσπάθεια το μυαλό του πάει στην επόμενη προσπάθεια. Είσαι αθλητής δεν είσαι παρατηρητής. Ο αθλητής ζει σε ένα συνεχές παρόν, ο παρατηρητής ζεί σε μια διαρκή ανασκόπηση. Ζείσε στο τώρα, ξέχνα τι έγινε.

Στο Τι ? η λύση είναι μία : συνέχισε. Συνέχισε την ζωή σου, συνέχισε την προπόνησή σου. Μην σκέφτεσαι, απλά συνέχισε. Είναι σημαντικό να μην πνιγείς στις σκέψεις σου. Μην κρίνεις, μην προτρέχεις, μη πλατιάζεις, μη κλαίγεσαι, μη χάνεσαι στο λαβύρινθο των σκέψεων σου. Η μια σκέψη θα φέρει την άλλη, και σε λίγο θα είναι τόσες πολλές που απλά θα παραλύσεις. Συνέχισε αυτό που κάνεις. Η ζωή δεν περιμένει κανέναν.

Πρέπει να κάνεις κάτι. Νίκησε την αδράνεια και κάνε κάτι. Δεν έχει καμμία σημασία τι. Κάνε κάτι. Ρίξε μια εξάδα ακόμα, κάνε διάλειμα, πήγαινε για καφέ, πες κάτι με τους φίλους σου, άκου μουσική, διάβασε βιβλίο, βγές από την αυτολύπηση σου, γύρισε την κατάσταση για να δουν όλοι ποιός πραγματικά είσαι. Είσαι καλά, και τίποτα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό δεν είναι τόσο σημαντικό που να μπορεί να σου χαλάσει το κέφι. Η τοξοβολία είναι παιχνίδι, είναι επιλογή,είναι  στοίχημα με τον εαυτό σου, είναι χαρά. Είσαι εδώ γιατί σου αρέσει. Προστάτεψέ το και μην αφήνεις τίποτα να σου χαλάσει τη διάθεση.

Να το επαναδιατυπώσουμε λοιπόν. Επέσες κάτω ?

Προτεραιότητα 1.   Ξέχασέ το.
Προτεραιότητα 2.   Συνέχισε τη προπόνησή σου.
Προτεραιότητα 3.   Κάνε κάτι, οτιδήποτε.


Ακούω τον τοξότη στο βάθος να φωνάζει : Και αυτό το 4άρι στις 5, πως να το ξεχάσω?  Και πως να συνεχίσω αν ρίχνω έτσι ? Τί να κάνω τώρα, τι φταίει ?

Τοξότης είσαι ή χαζός ? 

Ξέχασε το , βάλε βέλος στη χορδή, ρίξε το βέλος σου. Απλά και όμορφα. Αυτό ξέρεις να κάνεις, αυτό να κάνεις.

Η τοξοβολία είναι εύκολη.





Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Enjoy the game part 4.

Ευτυχώς που έχουμε τον Χρήστο στη κατηγορία ανδρών, γιατί αλλιώς θα είχαμε βάλει αγγελία :

"Αθλητικό σωματείο τοξοβολίας αναζητά έφηβους και άντρες αθλητές με όνειρο να γίνουν πρωταθλητές. Δείξτε μας χαρακτήρα και θα σας γεμίσουμε μετάλλια. "



Μπράβο Χρήστο.

Μπράβο Ανίτα.

Μπράβο Ξένια.

Μπράβο Λήδα.















 Believe.. .and the magic will follow.


Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Enjoy the game part 3.

Οι φωτογράφοι μας τα ... μπέρδεψαν λίγο, αλλά το νόημα βγαίνει.


Shoot like a girl !




Μπράβο Ανίτα.

Μπράβο Ξένια.

Μπράβο Λήδα.











To be number one, you have to
train like you are number two.